Het internet staat er ineens vol mee: de Core Web Vitals. We bespraken het eind vorig jaar al in ons blog over de SEO trends voor 2021. En iedere SEO-specialist uit je netwerk is sinds de aankondiging van Google een (zelfverklaard) expert op dit gebied, maar wat houdt het nu echt in? Wat zijn de voordelen van een goede score? En belangrijker, waarom zou je hier aandacht aan moeten besteden?
Zonder te diep op de inhoud in te gaan worden de Core Web Vitals (momenteel) opgebouwd uit drie onderdelen:
Oftewel, de Core Web Vitals zijn in het leven geroepen om de gebruiker een goede ervaring te geven. Door een eis te stellen voor snelle websites (LCP), waarbij interactie snel mogelijk is (FID) en wat niet verspringt net als je wil klikken (CLS).
Het voordeel van de Core Web Vitals is tweeledig. Ten eerste doordat Google dit als een ranking factor meeneemt is de verwachting dat je een betere positie verkrijgt in de zoekmachine. Ten tweede is, mede volgens Google, een snelle en gebruiksvriendelijke website erg belangrijk voor de conversies op jouw site.
Heb je nog niet écht de inhoudelijke kennis over Core Web Vitals, maar wil je al wel kijken wat het voor jouw organisatie kan betekenen? We helpen je met praktische handvatten!
Een bijkomend voordeel is dat de ROI-tool van Google een weergave geeft van de impact op conversies. Wat de tool niet meeneemt is dat je hoogstwaarschijnlijk ook een concurrentievoordeel hebt doordat veel partijen (nog) niet aan de Core Web Vitals voldoen. Zo is de kans groter dat jij makkelijker hoger in Google komt. Dit draagt dan ook direct bij aan nog meer (goed) converterend verkeer op je website.
Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag aan de slag met de Core Web Vitals, maar blijft het een lastig verhaal voor je? Onze SEO- en Front-end experts denken graag met je mee. Met onze vernieuwde Performance Scan geven we een gedegen en up-to-date advies waarmee je direct de volgende stap kunt zetten. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!
Meer weten over de Core Web Vitals? Lees dan ons meest recente blog over dit onderwerp.